Cleanroom - IMI Precision Engineering Modřice
top of page
  • Obrázek autoraJakub Timčo

Cleanroom - IMI Precision Engineering Modřice

IMI Precision Engineering - Modřice (Brno)

Pro komplikované zadání investora vyžadující kontrolované prostředí s přesně danou vlhkostí, čistotou vzduchu a teplotou danou přesně v rozmezí dvou desetin stupně Celsia bylo po konzultaci a fázi projekce navrženo řešení spočívající ve vybudování vestavku v třídě čistoty ISO8 o rozloze přes 400 m2.

vizualizace projektu před realizací

Na jaře 2021 tak začala realizace vestavku v hale v Modřicích. Konstrukce zdí byly pro úsporu nákladů a zrychlení vestavby provedeny ze sendvičových panelů, které lemují nosnou ocelovou konstrukci.


Pod stropní ocelovou konstrukcí je lehký kovový podhled, nad ní je prostor určený k rozvodům vzduchotechnického potrubí a celek je zaklopen pochozí konstrukcí umožňující údržbu a příležitostné skladování výrobního materiálu.


Čistý prostor byl navržen pro provoz ve třídě ISO8 a je vybavený 28 čistými nástavci s HEPA filtry o rozměru 600x600 mm a vzduchotechnickou jednotkou s dvěma stupni filtrace, zvlhčováním vzduchu a dodatečné tepelné kontrole pomocí přesného elektrického dohřevu.


Vnitřek je vybaven osvětlením, rozvody elektřiny a sítě dle požadavků zákazníka. Místa pro instalaci strojního vybavení investora jsou dále vybavena odsávacím systémem a zařízením pro tlumení vibrací



realizace projektu

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page